Welkom op onze website!


Wij heten u van harte welkom op de website van Prodecor Industrie NV, onderneming gespecialiseerd voor meer dan 45 jaar in chemische en elektrolytische oppervlaktebehandelingen van metalen.

Logo 45 jaar
Logo van een atoom

Een goede afwerking van een metalen stuk heeft niet alleen betrekking op de vormgeving. Ze verleent ook haar elektrische kwaliteiten, lasbaarheid, weerstand in bepaalde atmosferen, gebruiksvriendelijkheid onderhoud, aanpassing aan een latere organische afwerking …

Deze afwerking gaat ter verhoging van de levensverwachting van de stuk door de beperking van de gevolgen van de tijd en de elementen te beschermen tegen corrosie, wrijving, slijtage, en schaart zich perfect in het besef van "duurzaamheid" van de huidige wereld.

Bescherming, (protectie) en decoratie waren de woorden die onze activiteit het meest vertegenwoordigden en werden in 1971, het oorsprong van de naam van de onderneming : Prodecor.

Waarom bij Prodecor komen?

Wat is onze bijdrage?

Wij zijn een onderneming die door zijn kleine afmetingen, een snelle communicatie heeft. Deze gereduceerde structuur stelt ons in staat om binnen een zeer korte tijd te reageren aan de eisen van de klanten, die daarnaast wel individueel bekend zijn. Prodecor is een betrouwbare partner dat een kwaliteitsvol werk en een persoonlijke klantenservice ontwikkelt.

Aarzel niet om ons te contacteren!

Contact nemen
Nuttige informatie printen

Onze geschiedenis

Prodecor Industrie N.V.

Gebouw van Prodecor Industries N.V.

Bij Prodecor, galvanotechniek is een familiegeschiedenis.

In juni 1953, na twee jaar militaire dienst werd Marcel Renard aangenomen als verantwoordelijke voor de Galvano en oppervlaktebehandelingen bij een groot Ukkelse bedrijf. Het waren de gouden jaren maar de materieel hulpplan van het Marshallplan eindigt, een crisis komt in Europa en het departement moet sluiten.

Dankzij zijn 18 jaar ervaringen in dit vak, creëert hij Prodecor te Ukkel. Het bedrijf groeit, verhuisd tweemaal en vindt plaats in de huidige gebouwen te Vorst.

In 1986 komen zijn zonen, Eric en Daniel hun armen lenen. Nieuwe behandelingen ontstaan en zeer oude behandelingen worden onderbroken.

De economische crises volgen elkaar op maar het bedrijf overleeft. Veel investeringen zullen verleend worden voor het automatiseren en onze activiteiten milieuvriendelijker te maken.

Op 31 december 2015 besluit Daniel om zijn pensioen te nemen en in januar 2016 begon Sébastien Renard, de derde generatie, zijn leerproces.

Deze baan, nog vaak beschouwd als ambachtsberoep, is bij Prodecor een familiezaak. Het stelt voor, dankzij de uitzending van een ervaring van al meer dan 60 jaar, de evolutie en de geschiedenis van de galvanotechniek.

Nickeling halve eeuw geleden

Nickeling op de bel een halve eeuw geleden

Nickeling huidig

Nickeling aan het vat, huidige

Verwerkingen

Oppervlaktebehandelingen

Verzinking

Elektrolytisch wit blauw verzinking, RoHS Surtec 680
Gechromateerd geel
Gechromateerd olijfgroen
Gechromateerd zwart, RoHS

Anodisatie van aluminium

Natuurlijke anodisering
Zwart anodisatie

Passivatie van aluminium

Alodine 1200
Surtec 650
Meer tonen

Andere

Verzilveren
Vertinnen
Vermessing (Trommel)
Verkoperen
Elektrolytisch vernikkelen
Brons oud gekleurd
Verzwarting van koper en messing
Passivatie van metalen (coper, messing, inox, zink, zilver)
Wax P33 * Vergulden* Verloden * Stralen en parelstralen van kleine stukken.
Diversen op aanvraag

Kwaliteitscontrole

De kwaliteitscontrole van onze produktie wordt uitgevoerd door verschillende middelen.

Image de chimie

Werktafel chemische analyse

Fischerscope X-ray

Fischerscope X-ray

De oplossingen worden geanalyseerd volgens een bepaald kader en worden daarna geregenereerd.

De Fischerscope X-ray fluorescentie is gebruikt om, op kleine stukken, de dikte van de elektrolytische lagen op te meten. Het is een niet-destructive methode om dikte te meten. Anderen toestellen of methoden zijn gebruikt voor specifieke realisaties: coulometrie, wervelstromen, isolatie.

Milieu

Zonnepanelen op het dak van Prodecor N.V.

Zonnepanelen op het dak van Prodecor N.V.

Met 750m² fotovoltaïsche panelen, hebben we een productiecapaciteit van 78.000 kWh. Dit bracht ons op het hoofd van de Brusselse fotovoltaïsche producenten van elektriciteit, en nomineerde ons bij VLAN als Brusselaarse kandidaat van het jaar in 2010. Zonder enige relatie met groene energie werd, zonder verrassing, de gelukkige en getalenteerde Stromae verkozen…

Meer dan twintig jaar geleden, terwijl de wetgeving over dit onderwerp nog niet goed vastgesteld was, hadden we in werking een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Wij dienen ons aan regelmatige controles.

Alle gebruikte technieken dienen om de relatie kwaliteit / prijs / schoon milieu te optimaliseren.

In 2018 hebben we in een nieuwe, efficiëntere, waterafvalzuiveringscentrale geïnvesteerd. Electro-coagulatie is het werkingsprincipe.

Waterafvalzuiveringscentrale

Waterafvalzuiveringscentrale

Contact

Prodecor Industrie N.V.
Kabouterstraat, 10 - 14
1190 Brussel
België

+32 (0)2376.13.06

+32 (0)2376.53.71

info@prodecor-industrie.be

Openingsuren:

  • 08h00 tot 12h00
  • 13h00 tot 16h30
  • (behalve vrijdag 15h30)

Directie : RENARD Eric
Technisch :
Administratie : BAYARD Corine


logopdr

T.V.A. BE862.808.862 B.T.W.

I.N.G. BE02 3101 8426 6340

PRODECOR INDUSTRIE N.V.

Kaboutersstraat, 10-14, 1190 Brussel

TEL 02/ 376.13.06 - FAX 02/376.53.71

info@prodecor-industrie.be

Oppervlaktebehandelingen

Diversen op aanvraag

Openingsuren:

Directie: RENARD Eric
Technisch:
Administratie: BAYARD Corine